top of page

Sós sütemények

Duplasajtos pogácsa

Pizza recept

Hozzávalók: 

  • 600 g pizzaliszt 

  • 15 g élesztő

  • 2-3 csipet só 

  • 1 ek. olívaolaj 

  • 400 ml víz

Elkészítés: 

A vízben oldjuk fel az élesztőt és keverjük csomómentesre. Egy tálban a liszthez adjuk hozzá a sót és keverjük össze. Ezután a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá az élesztős vízhez. Miután ezzel megvagyunk kezdjük el összegyúrni. Mivel elég ragadós lesz a tészta, adjuk hozzá az olíva olajat, illetve még egy kis lisztet, ha szükséges. Ha ezzel végeztünk, nedves konyharuhával takarjuk le és 1 órán keresztül pihentessük a tésztát.
Ezután 3 vagy 4 részre osztjuk és szintén pihentetjük 20-30 percen keresztül.Kézzel vagy sodrófával kinyújtjuk és paradicsomszósszal megkenjük. A feltéthez ízlés szerint bármilyen alapanyagot választhatunk, jelen esetben szalámit, mozzarella sajtot, gombát, rukkolát és paradicsomot használtunk.
A puha és ropogós pizzatészta is egyben, garantált!

bottom of page